De Willem beweegt mee!

0
406

PAPENDRECHT – In deze bijzondere tijd stelt de vakgroep Lichamelijke Opvoeding van het Willem de Zwijger College de leerlingen steeds de vraag: hoe blijf je fit in deze lockdown? Omdat online gymlessen niet passen bij de visie van de sectie LO op bewegingsonderwijs, proberen ze op een andere manier de leerlingen te stimuleren om in beweging te blijven. Iedere dag staan er korte, grappige, sportieve en actieve uitdagingen en challenges klaar in classroom, de digitale leeromgeving die voor alle leerlingen bereikbaar is.


Een paar zijn heel goed afgekeken van andere filmpjes, andere zijn grote trends die in heel Nederland worden gedaan, maar de meeste zijn zelf bedacht met veelal een eigengemaakt muziekje eronder. Zo is het heel inspirerend om je gymdocent in een vitapark, huiskamer, straat, tuin, school of elders oefeningen te zien doen met hele simpele attributen. Het is verrassend welke mogelijkheden wc-rollen hebben bij het op peil houden van je conditie en het wegwerken van coronakilo’s.

De reacties op de filmpjes zijn positief en het is leuk om te horen dat niet alleen leerlingen in beweging komen, maar ook broers, zussen, ouders en zelfs vieve grootouders. Ook collega’s krijgen steeds meer de smaak van de LO-filmpjes te pakken.

Gymdocenten van de Willem duimen uit alle macht, omdat ze gewoon weer snel met de leerlingen in de zaal willen staan, maar helaas… dat zal nog even duren. Tot die tijd gaan ze door met inspirerende filmpjes maken.