Doe eens lief: peutertheater in Kunstmin

0
416

DORDRECHT – Op zaterdag 19 december om 11:00 speelt peutervoorstelling “Doe eens lief” (2+) in Kunstmin, Dordrecht. Deze mix van theater, dans en live animaties, naar een concept van Anne Fé de Boer en Sara Giampaolo, toert tot eind december 2020 door Nederland. Vanwege het kinderprotocol (alleen volwassenen zitten op anderhalve meter afstand van elkaar, voor kinderen geldt dat niet) kan Maas de voorstelling voor relatief goed gevulde zalen spelen.

In “Doe eens lief” oefenen we de kunst van het lief doen. Met weinig woorden en veel klimmen, vallen, tekenen, ruziemaken, dansen en botsen.

Hoe maak je ruzie met je lievelingsknuffel? Zijn monsters ook weleens verdrietig? Hoe vang je een stip? Wanneer zeg je sorry? Kan je van een monster houden? En hoe dans je als je boosheid in je benen zit? “Doe eens lief” is een brutale, beeldende en fysieke ode aan het oefenen in lief zijn.

Twee spelers creëren samen ter plekke een wereld vol kleine ruzies en grote goedmaakpogingen. In een wit decor laten ze live animaties tot leven komen. Ze tekenen een stip, een mug, een boot, een droom, een monster of een eindeloze zee. Zo snel als ze rennen en struikelen, is de wereld die ze hebben gemaakt ook weer weg. Om vervolgens weer een nieuwe wereld te creëren waarin ze kunnen verdwijnen.

Giampaolo en De Boer maakten eerder samen kleutervoorstelling “Een kleine brief aan de grote stad”.