Drukte bij teststraat GGD, maar samenwerking (nog) niet nodig

0
661

Foto: Jordy Nijenhuis

DORDRECHT – In verschillende regio’s in Nederland wordt sinds vorige week samengewerkt met commerciële teststraten. Dit om de druk op de reguliere testlocaties te verminderen. In Dordrecht is dit nog niet het geval.

“Op dit moment is het erg druk bij ons, maar het is nog niet nodig om met andere teststraten samen te werken”, zegt GGD-woordvoerder Marjoke Geluk. Gisteren werden er nog 3.129 testen afgenomen in de regio Dordrecht. “Wij doen, net als andere regio’s, alleen mee indien noodzakelijk.”

Hoe werkt het?
Je zal er zelf niet veel van merken, maar toch zijn er een paar dingen belangrijk om te weten. Als het te druk is bij de officiële teststraat, word je doorverwezen naar een commerciële testlocatie. Hier maak je een afspraak en kan je jezelf laten testen. De uitslag wordt dan ook meegeteld bij de GGD-cijfers van die dag.

De medewerkers op de locaties waarmee samengewerkt wordt zijn getraind door de GGD en je zal ook een herstelbewijs ontvangen. Deze is alleen geldig in Nederland. Voor een internationaal herstelbewijs kunt u het best terecht bij een officiële testlocatie van de GGD. Kortom: alles is hetzelfde, alleen de locatie is anders.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond