Dupont niet vervolgd

0
382

DORDRECHT – De Volkskrant heeft op 25 januari gemeld dat Chemiebedrijf DuPont niet strafrechtelijk vervolgd wordt voor de vermeende vergiftiging van tientallen arbeiders van zijn Dordtse lycrafabriek. Ruim veertig vrouwelijke werknemers menen dat zij miskramen, doodgeboren kinderen en andere problemen hebben overgehouden aan de blootstelling aan het oplosmiddel DMAc. Het Openbaar Ministerie heeft niet kunnen bewijzen dat er sprake was van te hoge DMAc-concentraties in de fabriek.

“Tussen 1964 en 2004 fabriceerde DuPont in Dordrecht lycragaren, die daarna verwerkt tot kousen en panty’s in de winkelschappen belandden. Daarbij stelde DuPont werknemers bloot aan het oplosmiddel dimethylaceetamide (DMAc), ook al was in 1962 al uit dierproeven gebleken dat DMAc schadelijk was voor het ongeboren kind, een bevinding die vanaf eind jaren zeventig door tal van wetenschappelijke studies werd gestaafd en ook bekend was bij DuPont”.

Het bedrijf heeft altijd volgehouden dat het zijn werknemers goed heeft beschermd tegen gevaarlijke stoffen in de fabriek.

Klik hier voor het volledige artikel in de Volkskrant.