Een zaailing doneren aan ruiltuinen

0
385

PAPENDRECHT – De ruiltuinen in Papendrecht doen mee met de landelijke doneer-een-zaailing actie van Meer Bomen Nu om alle zaailingen een tweede kans te geven.

Vanaf 26 januari kan men zaailingen en stekken uit eigen tuin inleveren bij De Tuin van de Spil. Hiervoor is een speciaal hoekje ingericht in de voortuin van wijkgebouw De Spil. Vriendelijk verzoek om een label met de soortnaam aan de zaailing vast te maken.

Hiermee kan men bijdragen aan de biodiversiteit in Papendrecht want in elke tuin staan wel een paar zaailingen, houtachtige of kruidachtige planten die spontaan zijn opgekomen. Stekjes van BIJ-vriendelijke bloeiende planten zoals tijm, bonenkruid, aardbei, hibiscus en lavendel zijn ook altijd zeer welkom. Elke tak van een wilg, vlinderstruik of populier kan via stekken een nieuwe boom of struik worden.

Wanneer men de zaailingen en stekken inlevert bij De Tuin van de Spil, geeft dit andere bewoners een kans om deze weer te planten in eigen tuin. De afgelopen maanden hebben veel inwoners in Papendrecht, ondanks de corona, zaailingen opgehaald bij de ruiltuinen en hiermee draagt men bij aan een groener en duurzamer Papendrecht.

Bron: gemeente Papendrecht