Eigen webwinkel Gemiva

0
546

PAPENDRECHT – Vanaf dinsdag 2 februari is het mogelijk om vanuit huis te winkelen bij de Gemiva webwinkel op www.gemivawebwinkel.nl. In de webwinkel vindt men producten die cliënten maken in de werk- en dagbestedingslocaties van de Gemiva-SVG Groep, een organisatie die in Zuid-Holland mensen met een beperking ondersteunt. In de webwinkel leest men ook het persoonlijke verhaal achter verschillende producten. De webwinkel is een aanvulling op de lokale verkoop van Gemiva-locaties en maakt deze producten toegankelijk voor een grotere groep klanten.

Bij de start van de webwinkel zijn ruim twintig werk- en dagbestedingslocaties van Gemiva betrokken, verspreid over de provincie Zuid-Holland. Zij leveren de ruim 250 producten die nu in de winkel te koop zijn. Binnenkort wordt het assortiment uitgebreid met nieuwe producten waarvoor nu nog wat laatste puntjes op de i worden gezet.

Persoonlijk verhaal
De webwinkel vertelt bij veel producten ook het persoonlijke verhaal erachter. Bijvoorbeeld dat van Kelly, die werkt in activiteitencentrum De Schakel in Moordrecht: “Ik maak een stippenslinger. De stippen erop verven vind ik leuk. Ik vind het niet moeilijk, maar je moet wel geduld hebben. Ik vind het ‘t leukste om met mijn handen bezig te zijn. Mijn tip voor als je ook een stippenslinger wil maken? Gebruik dan een stippenmal, die droog en niet te dik is!”

Samen maken we het verschil
Alles wat je ziet in de Gemiva webwinkel, maar ook wat je niet ziet, is met en door cliënten vorm gegeven en verbonden aan wat locaties al doen. Uitsluitend voor het technische gedeelte van de webwinkel is hulp van buiten ingeschakeld.

De activiteiten van de webwinkel zelf zijn verdeeld over vijf bestaande werkplekken. Daar werken cliënten en medewerkers samen om de Gemiva webwinkel te vullen, te onderhouden en staan zij klaar om bestellingen te verzorgen.

Dit zijn:
· Woon- en werklocatie Oud Ade – webbeheer
· IBG Cronesteijn (Leiden) – transport van deelnemende locaties naar het magazijn in Zwijndrecht
· Design@Gading (Leiderdorp) – fotografie
· Pak-Inn (Zwijndrecht) – centraal magazijn
· Cadeauwinkel Gemivaria (Dordrecht) – inpakken en verzenden bestellingen

Gemiva-SVG Groep
De Gemiva-SVG Groep ondersteunt in Zuid-Holland ruim 5000 mensen. Zij hebben door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig. De zorgorganisatie is actief in ruim zestig gemeenten in Zuid-Holland.