Gemeenten zorgen voor doorvaren Waterbus

0
456

DRECHTSTEDEN – De Drechtsteden gemeenten en de nieuwe vervoerder Aqualiner – Swets ODV betalen samen, zodat de Waterbus volgend jaar door blijft varen.

Vanwege corona is het aantal reizigers op deWaterbus teruggelopen en net zoals bij de trein en de bus moet daardoor de dienstregeling van de Waterbus worden aangepast. Concreet zou een aantal spitsdiensten en lijnen daarmee volgend jaar verdwijnen. Om de continuïteit op langere termijn te waarborgen, springen de Drechtsteden gemeenten samen met de nieuwe vervoerder, die vanaf 2022 verantwoordelijk wordt voor het varen van de Waterbus, financieel bij zodat het netwerk van de Waterbus het komende jaar zoveel mogelijk op peil blijft.

Ton Spek, regionaal portefeuillehouder Bereikbaarheid: “Met dit initiatief laten we de kracht van regionale samenwerking zien. En dat de nieuwe vervoerder ook mee investeert is natuurlijk uniek. Samen zorgen we ervoor dat de bereikbaarheid van onze regio op peil blijft, ook over water.”

In combinatie met de fiets is het vervoer over water voor onze regio uniek en een uitstekend alternatief voor het woon-werkverkeer met de auto.