Kerst-cd Inspire2LiveChoir voor goede doel

0
563

REGIO – Het Inspire2LiveChoir brengt een Kerst-cd uit om via de verkoop daarvan geld in te zamelen voor het goede doel van 2020: het Prinses Maxima Centrum, voor onderzoek naar hersentumoren bij kinderen.

Het Inspire2liveChoir uit Alblasserdam zingt al vanaf de oprichting in 2011 uitsluitend voor de kankerbestrijding. Dit jaar is gekozen voor het Prinses Maxima Centrum, afdeling kinderoncologie. In het bijzonder onderzoek naar hersentumoren bij kinderen.

“Maar door de coronacrisis hebben we in dit jaar niet één concert kunnen geven voor dit doel” vertelt voorzitter en dirigent Peter Overduin. Hij vervolgt: ”We zijn er trots op dat we dit jaar af kunnen sluiten met een totale gift van maar liefst 50.000 euro. Natuurlijk is dat minder dan normaal want het is de afgelopen jaren steeds over de 150.000 euro gegaan. Dit bedrag is tot stand gekomen omdat alle koorleden de contributies door zijn blijven betalen, giften, we online-concerten hebben georganiseerd en er door de Createams veel werk is verzet. Bijvoorbeeld door ruim 4500(!) speculaaspoppen te verkopen. Natuurlijk is gezondheid het allerbelangrijkste maar je hobby en je passie missen doet zeer. Het raakt de koorleden, het raakt ons allemaal. In december is het altijd een gezellige drukte met de Kerstconcerten. Prachtige Kerstliederen en volle kerken. Wat zal het raar zijn om dat allemaal te moeten missen… Daarom hebben we een nieuwe Kerst-cd uitgebracht met de titel: SAMEN zingend naar de Kerst. SAMEN is het woord van 2020. Kerst is ook van en voor iedereen, van SAMEN!”.

Op de Kerst-cd staan liederen van gemengde koren, mannenkoren, een strijkorkest, solisten alsook een orgel- en een pianosolo. Bijna 80 minuten prachtige afwisselende Kerstmuziek. Uiteraard is de opbrengst hiervan ook voor het Prinses Maxima Centrum.

De cd is te bestellen bij Trudie Meerkerk, kaartverkoop@inspire2livemusic.nl of via 06-40329257 en kost €10,- en als USB-stick €12,50 beide excl. verzendkosten.

Zie ook www.peter-overduin.nl of www.inspire2livemusic.nl