Kinderen laten testen op COVID-19

0
309

REGIO – Wanneer een kind in quarantaine zit omdat een klas- of groepsgenootje COVID-19 heeft, test de GGD nu ook kinderen die geen klachten hebben. Er wordt wel geadviseerd om het kind direct te laten testen of op dag 5.

In de volgende situaties wordt geadviseerd om een kind te laten testen:
– indien het kind corona gerelateerde klachten heeft dan moet het kind zo snel mogelijk getest worden. Het kind blijft vervolgens binnen en houdt zoveel mogelijk afstand van de huisgenoten totdat de uitslag bekend is;
– het kind moet tien dagen in quarantaine als de juf, meester of een ander kind uit de klas of groep positief is getest is. Na 5 dagen kan het kind getest worden en als de uitslag negatief is, mag het kind uit quarantaine;
– wanneer iemand uit het gezin of als het beste vriendje van het kind uit de klas, corona heeft, is het advies om het kind zo snel mogelijk te laten testen. Bij een negatieve uitslag, kan er nog een keer getest worden op dag 5. Het kind mag uit quarantaine als de testuitslag na dag 5 negatief is.

Kinderen kunnen ingepland worden op speciale kindertestlocaties, als dat mogelijk is. Er wordt rekening gehouden met het feit dat het kind wat angstig kan zijn, men geeft extra zorg en aandacht aan het kind tijdens het testen.

Klik hier voor meer informatie

Bron: GGD ZHZ