Marco Wilke interim secretaris Drechtsteden

0
483

DRECHTSTEDEN – Marco Wilke wordt per 1 februari interim regiosecretaris en algemeen directeur van de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden (GRD). Hij wordt eerste adviseur van het Drechtstedenbestuur, stuurt de organisaties binnen de GRD aan en heeft een belangrijke rol in het transitieproces van de GRD.

Wilke volgt Carlo Post op die gemeentesecretaris van Dordrecht wordt. Marco Wilke was eerder gemeentesecretaris van Eindhoven en kent de Drechtsteden vanuit onder meer zijn rol als directeur van Drechtwerk van 2009-2013. Wouter Kolff, voorzitter regio Drechtsteden, verwelkomt Marco Wilke terug in de regio en kijkt ernaar uit om gezamenlijk op te trekken in deze bijzondere periode van transitie in de Drechtsteden.

De Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden voert een aantal taken uit voor de gezamenlijke gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido- Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. De directeur/regiosecretaris vormt de schakel tussen het Drechtstedenbestuur, de regionale ambtelijke organisatie en de 7 gemeenten.

De regionale ambtelijke organisatie bestaat uit verschillende onderdelen, ook wel dochters genoemd. Deze zijn: Sociale Dienst, Gemeentebelastingen en basisinformatie, Onderzoekscentrum, Ingenieursbureau, Servicecentrum en Bureau Drechtsteden.

De transitie, ten dele nog onder voorbehoud van politieke besluitvorming, betekent dat de taken van de GRD anders belegd en aangestuurd worden; de huidige Sociale Dienst Drechtsteden wordt ondergebracht in een Gemeenschappelijke Regeling Sociaal en de andere GRD-dochters gaan naar servicegemeente Dordrecht.