Meerdaagse afsluiting afritten N3

0
421

PAPENDRECHT – Rijkswaterstaat voert voor het groot onderhoud van de N3, werkzaamheden uit tussen de Copernicusweg en de A16 richting Breda. Hierbij worden ook de afrit Copernicusweg en de afrit Provincialeweg meegenomen.

Voor het groot onderhoud hiervan is een meerdaagse afsluiting nodig. Weggebruikers moeten rekening houden met extra verkeershinder.

Van woensdag 24 februari 21:00 uur tot maandag 1 maart 05:00 uur zijn afgesloten:
– de afrit van de N3 (vanuit Papendrecht) naar de Provincialeweg;
– de afrit van de N3 (vanuit Papendrecht) naar de Copernicusweg.

Omleidingsroutes
Tijdens de afsluitingen is de omleidingsroute voor het doorgaande verkeer via de A15 en A16.
– Verkeer vanuit Gorinchem (A15) in de richting van Dordrecht en A16/Breda: volg de A15 en dan de A16 richting Breda. Voor Dordrecht volg de A16 en neem afrit 21 Dordrecht-Centrum.
– Verkeer vanuit Rotterdam in de richting van Dordrecht: volg de A16 richting Breda en neem afrit 21 Dordrecht-Centrum.
– Verkeer op de N3 wordt omgeleid via de Laan van Europa.

Weggebruikers wordt geadviseerd om de N3 zoveel mogelijk te vermijden en de aangegeven omleidingsroutes te gebruiken.

Kijk op www.n3werkzaamheden.nl voor actuele informatie over werkzaamheden, afsluitingen en omleidingen.

Werkzaamheden groot onderhoud N3
Er komt een nieuwe fundering en stil asfalt op de N3. Rijkswaterstaat vervangt ook andere onderdelen van de weg zoals de verlichting en voegovergangen bij bruggen en viaducten. Waar nodig voert Rijkswaterstaat onderhoud uit aan viaducten, bruggen en geluidschermen.

Tussen september 2020 en oktober 2021 wordt gewerkt aan de N3 bij Dordrecht (Merwedestraat – A16). Dit deel van de N3 wordt in vier fases opgepakt. De werkzaamheden voor het tweede deel, tussen de Copernicusweg en A16, duren tot en met 19 maart. Tijdens deze werkzaamheden zijn er drie rijstroken beschikbaar. Twee richting A15 (Papendrecht) en één richting A16 (Breda). Verkeer dient rekening te houden met een aangepaste verkeerssituatie, versmalde rijstroken en er geldt een maximumsnelheid van 70 km/uur. Toe- en afritten blijven zoveel mogelijk open.

Oprit Copernicusweg afgesloten tot volgende fase
In verband met verkeersveiligheid kan de oprit Copernicusweg tijdelijk niet gebruikt worden. Weggebruikers worden omgeleid via de oprit Laan der Verenigde Naties naar de N3. Boskalis heeft een manier gevonden om de invoegstrook wat langer te maken. Hiermee kan de oprit Copernicusweg vanaf maandag 22 maart weer open. Dan starten de werkzaamheden aan de andere zijde van de N3, tussen de A16/Laan van Europa en de Laan der Verenigde Naties.