Nederland Leest Maand bij Bibliotheek AanZet

0
18

PAPENDRECHT – Bij de Bibliotheekvestigingen AanZet wordt in november de Nederland Leest Maand georganiseerd. “Kleine verhalen, grote geschiedenis” is het thema van de grootste leescampagne van het land.

Er worden diverse activiteiten gehouden. Men kan in gesprek gaan met andere lezers of de geschiedenis van een stad of familie bestuderen met het gratis online krantenarchief Delpher, dat ruim dertien miljoen pagina’s telt.

Wie lid is van de bibliotheek kan gratis het boekgeschenk “Het zwijgen van Maria Zachea” van Judith Koelemeijer ophalen. Wie in november lid wordt, krijgt het boek cadeau. In dit boek vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie in de jaren vijftig en zestig.

De bibliotheek organiseert in november interessante ‘geschiedkundige’ activiteiten.

In de nieuwe vestiging van Bibliotheek Dordrecht Stadspolders kan men op 24 november luisteren naar het levensverhaal van Elisabeth van Thüringen die leefde in het jaar 1200. Verhalenvertelster Janny Kok-Rust kruipt in de huid van deze Hongaarse prinses en vertelt over de hoogte- en dieptepunten die haar leven heeft gekend

Op 25 november kan men online deelnemen aan het webinar van biografisch onderzoeker Petra Teunnisen. Dit webinar is te volgen via het YouTube kanaal AanZet Live. .

Kijk voor meer informatie en alle activiteiten rondom Nederland Leest op: www.debibliotheekaanzet.nl/nederland-leest

Ook tijdens Nederland Leest staat veiligheid voorop. De bibliotheekvestigingen hebben een aantal extra veiligheidsregels opgesteld rondom Corona. Eventueel kan men vanuit huis gebruik maken van de virtuele vestiging waaronder E-books, luisterboeken en de Kennisbank zijn te vinden via de website van AanZet.

Bron: Papendrecht.net