Nieuwe aansluiting A16 op N3 gereed

0
25

REGIO – Vrijdag 6 november heeft Rijkswaterstaat de nieuwe aansluiting van de A16 op de N3 officieel in gebruik genomen. De vernieuwde aansluiting zorgt voor betere doorstroming op de N3 en A16 en een goede bereikbaarheid van de bedrijventerreinen op de Westelijke Dordtse Oever en een betere doorstroming van en naar Papendrecht en de Hoeksche Waard.

Aannemer Boskalis heeft een kwart klaverblad aangelegd en een afrit verlegd. Ook is een lange invoegstrook naar de A16 richting Breda gerealiseerd in de vorm van een parallelbaan.

Ontsluiting DistriPark Dordrecht
Via de parallelbaan langs de A16 richting Breda kan het straks het nieuwe bedrijventerrein DistriPark Dordrecht goed bereikt worden. Voor de bereikbaarheid vanuit het zuiden is daarvoor een nieuwe op- en afrit aangelegd bij Willemsdorp, net voorbij de Moerdijkbrug. Deze op- en afritten zijn aangelegd met het oog op de ingebruikname van het Distripark. Distripark is volop in ontwikkeling. De wegen, en dus ook de aansluiting op de op- en afritten, worden in 2021 aangelegd. De op- en afritten kunnen naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 in gebruik worden genomen.