Nieuwe besmettingen Papendrecht

0
480

PAPENDRECHT – Het aantal coronabesmettingen in Papendrecht is op 18 december gestegen met 21 gevallen (gisteren 33). In totaal zijn er nu 1399 coronabesmettingen bekend in Papendrecht. Er was een aan Covid-19 gerelateerd sterfgeval. Het totaal aantal aan Covid-19 gerelateerde sterfgevallen in Papendrecht bedraagt nu 22.

Het aantal positief geteste personen per 100.000 was in Papendrecht 65,3 (gisteren 102,7). In de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid was dat getal 59,2 (gisteren 87,9) en voor heel Nederland 69,1 (gisteren 73,8). De signaalwaarde voor dit getal is 7.

Door een eerdere ICT-storing bij de GGD zijn op maandag en dinsdag niet alle meldingen ontvangen. De achterstanden komen erbij op woensdag, donderdag en vrijdag. Daardoor vallen de dagcijfers op deze dagen hoger uit dan werkelijk.

Een signaalwaarde is een soort ‘alarmbel’ die door het ministerie van VWS wordt vastgesteld. Die alarmbellen kunnen afgaan als er veel mensen tegelijkertijd ziek worden, in het ziekenhuis worden opgenomen, of positief getest worden. Zo is berekend dat als er langdurig meer dan 40 mensen per dag in het ziekenhuis worden opgenomen, de zorg al snel overbelast kan raken.

Bron: Rijksoverheid.nl