NIeuwe contactgroep SamenSterk

0
398

PAPENDRECHT – Bij SamenSterk in Papendrecht kunnen ouders van kinderen met een psychische kwetsbaarheid elkaar maandelijks ontmoeten.

Hierbij staan (h)erkenning vinden, kennis opdoen en ervaring uitwisselen centraal.

Vanwege corona zal de eerste ontmoeting online zijn. De startdatum is dinsdag 2 februari van 9:30 tot 11:30 uur.

Er zijn veel psychische aandoeningen, bijvoorbeeld AD(H)D, angststoornis, anorexia, autisme, borderline, depressie en verslaving. Onderzoek wijst uit dat meer dan de helft van ouders met een zorgintensief kind een burn-out krijgt. Ouders stuiten regelmatig op onbegrip in hun omgeving. Door andere ouders te ontmoeten, komt men samen op voor het kind en zoek je naar oplossingen om het kind zo goed mogelijk te begeleiden.

SamenSterk is gericht op oplossingen, positiviteit en wil zo laagdrempelig mogelijk zijn voor alle ouders. Met ouders worden ook stiefouders, pleegouders, grootouders, verzorgers en naasten bedoeld. Men kan elkaar steunen en motiveren.

Stefanie de Vries en Anke-Elze de Jong-Rietstap nemen de leiding van SamenSterk. Door hun persoonlijke ervaring en kennis weten zij als geen ander wat nodig is in de zoektocht van ouders naar goede hulp, zorg, ondersteuning en onderwijs. Zij begrijpen ouders en hebben vaak aan een half woord genoeg. Deelname is gratis en aanmelden kan door een mailtje te sturen naar samensterk@ouderszhz.nl. Meer informatie is te vinden op www.ouderszhz.nl.