Online open dag mbo Da Vinci College

0
505

REGIO – Vrijdag 29 januari opent het Da Vinci College tussen 15:00 en 18.00 uur online de deuren voor bezoekers. Eindexamenkandidaten, ouders, verzorgers, starters zonder diploma en herintreders kunnen tijdens deze open dag vanuit huis kennismaken met de verschillende opleidingswerelden van Da Vinci. Van Techniek tot Zorg en van ICT tot Sport & Bewegen, de school met vestigingen in Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam en Wijk en Aalburg heeft mogelijkheden van mbo-niveau 1 tot en met 4 niveau.

Het Da Vinci College biedt meer dan 150 verschillende mbo-studies aan. Het zijn techniek, media, economie, ondernemerschap, gezondheidszorg en welzijn opleidingen op niveau 2, 3 en 4. Ook op niveau 1 biedt het Da Vinci College, via het Startcollege, opleidingen voor wie nog geen diploma heeft of de juiste vooropleiding mist.

Via een livestream verzorgen de docenten ruim 45 opleidingsvoorlichtingen. Naast praktische informatie biedt de online open dag veel informatie over studeren aan het mbo, een bedrijvenmarkt met info over leerwerk-, en stage-bedrijven. Ook staan studenten in een (video-)chat bezoekers gastvrij te woord en vertellen zij over hun eigen studie en de sfeer op de school. Wie hulp kan gebruiken bij het kiezen van een opleidingsrichting kan in gesprek met een studieloopbaanadviseur. Met een aanmeldlink, verkrijgbaar via de website, heeft men de hele middag toegang tot het online-evenement van de kleinschalige mbo-school.

Aanmelden voor de open dag of andere kennismakingsmogelijkheden zijn te vinden op www.davinci-open.nl.

Het is geen nieuws dat er in Nederland een groot tekort aan vakmensen is. Diverse sectoren staan te springen om praktisch geschoold personeel. Die vraag neemt de komende jaren alleen maar toe. In het middelbaar beroepsonderwijs kan men kiezen voor voltijd leren op school (bol) of voor leren in de praktijk en één dag per week naar school (bbl). In beide leerwegen staat tijdens de studie de praktijk centraal, zodat men met een mbo-diploma op zak in veel sectoren direct aan het werk kunt.

Als opleider voor mbo, vavo en educatie biedt het Da Vinci College iedereen de mogelijkheid om te leren en zich te ontwikkelen. De school helpt jongeren om kansen te pakken en geeft persoonlijke begeleiding aan wie dat nodig heeft.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fleur Betlem, Branding & Corporate Communicatie Da Vinci College, via fbetlem@davinci.nl of 06 10 04 24 23.