Op adem komen als u voor iemand zorgt

0
420

PAPENDRECHT – Mantelzorgers uit Papendrecht zijn van harte welkom op de gratis online bijeenkomst op donderdagochtend 18 februari van 9:30 tot uiterlijk 11:00 uur. U hoort welke mogelijkheden er zijn om zorg over te dragen en er is ruimte om vragen te stellen aan de mantelzorgconsulenten van Sterk Papendrecht.

Zorgt u langdurig en onbetaald voor een familielid of goede vriend met een ziekte of beperking? Dan bent u misschien wel mantelzorger. Veel mensen denken bij mantelzorg aan de zorg voor een ouder of partner, maar het is breder dan dat.

Mantelzorg is ook de meer dan gebruikelijke zorg voor een zorgintensief kind of een broer of zus. Situaties zijn heel verschillend. Voor iemand zorgen is voor veel mensen vanzelfsprekend en wordt vaak als bijzonder en zingevend ervaren. Het kan ook veel inspanning vragen en zwaar zijn. Overbelasting komt regelmatig voor bij mantelzorgers.

Om de zorg goed vol te kunnen houden kan de zorg tijdelijk overgenomen worden. Dat geeft de mantelzorger ruimte om even op te laden en helpt om een goede balans te houden of krijgen. Ook kan de zorgvrager wennen aan vervangende zorg als in de toekomst zorg overgedragen moet worden. hulp vragen kan lastig zijn en zorg uit handen geven nog meer. Toch zeggen mantelzorgers vaak: ‘had ik dit maar eerder gedaan’.

Tijdens de online bijeenkomst wordt u vrijblijvend geïnformeerd over vormen van zorg overdragen (thuis of buitenshuis) en wat daarbij komt kijken. Vragen stellen is ook mogelijk. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar mantelzorg@sterkpapendrecht.nl of door te bellen naar 078-6154741. U krijgt een link toegestuurd en als u die aanklikt komt u zo in de online bijeenkomst. Meer weten over respijtzorg? Kijk op www.helpmijzorgen.nl/papendrecht.