OP stelt vragen over bezuinigingen

0
439

PAPENDRECHT – De fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) heeft vragen gesteld aan het college van B&W over de voorgenomen bezuinigingen op verschillende culturele en welzijnsorganisaties.

De gemeente is van plan om ruim €500.000 te gaan besparen op de subsidies voor sport, cultuur en sociaal domein. Het is de bedoeling dat de vermindering van de subsidie ingaat in 2022.

De bibliotheek en Sterk Papendrecht worden hard getroffen door de bezuinigen. De grootste bezuiniging is het gefaseerd afbouwen van €200.000 subsidie aan de bibliotheek. Daarnaast wordt ook bij Sterk Papendrecht in drie jaar tijd €150.000 gekort.

Maar er zijn nog veel meer verenigingen die gekort gaan worden, zoals RTV Papendrecht, het Beeldenpark, het Sportgala en de speeltuinen. De fractie van OP wil weten om hoeveel euro’s het gaat per organisatie of vereniging.

Er is al veel kritiek gekomen vanuit de verenigingen op de voorgenomen bezuinigingen. Zo heeft de stichting achter de Beeldenboulevard langs de rivier verklaard dat het voortbestaan in het geding komt. De bibliotheek van Papendrecht maakte eveneens bekend dat het voortbestaan van de bibliotheek ernstig bedreigd wordt.

De komende tijd kunnen de getroffen organisaties beroep aantekenen tegen de voorgestelde bezuinigingen. Dit zullen ze naar verwachting vrijwel allemaal doen.

Bron: de Klaroen