Open brief burgemeester Moerkerke

0
820

PAPENDRECHT – De burgmeester van Papendrecht, Aart-Jan Moerkerke, heeft opnieuw een open brief geschreven aan alle Papendrechters. Wij publiceren deze hier in zijn geheel.

Beste Papendrechters,
Ik begrijp heel goed dat u plannen had voor de feestdagen die door de lockdown in duigen vallen of in ieder geval aangepast moeten worden. Veel kerstinkopen moeten online worden gedaan. Voor de opvang van de kinderen moet van alles geregeld worden. Wie nodigen we rond Kerstmis uit en vooral ook: wie dan niet? Het wordt er niet leuker op.

Misschien maakt het u bezorgd, boos of gefrustreerd, dat die extra maatregelen nodig zijn. Dat we nog steeds te maken hebben met dat rotvirus en alle gevolgen daarvan. Dat gevoel deel ik en tegelijkertijd besef ik dat ik niet mag klagen. Ik heb mijn werk. Ik heb een lieve vrouw aan mijn zijde.

Schrijnender vind ik echte eenzaamheid, één van de ergste emoties die we als mens kunnen voelen. Als je in de gelukkige omstandigheid bent dat je een partner en misschien ook kinderen hebt, sta je daar niet zo bij stil. Je kunt nog samen zijn, samen eten, samen spelletjes doen, elkaar knuffelen. Maar wat als je alleen woont, nauwelijks meer bezoek krijgt of vanwege een zwakke gezondheid bang bent om mensen te ontmoeten vanwege het risico ernstig ziek te worden? Of wanneer je zorgen over je werk of je bedrijf zo erg zijn dat je gewoon geen behoefte hebt om iets te doen. Dan zijn de feestdagen dit jaar nog eens extra zwaar.

Ik ben gelukkig in de omstandigheid dat ik kan genieten van de mogelijkheden die er wél zijn. Omdat ik me daar goed bij voel, gun ik dat u ook! En toch blijft aan mij knagen dat er medePapendrechters zijn die het juist nu moeilijk hebben. In mijn omgeving, in uw omgeving.

Laten we hen ook eens blij maken. Dat kan zo eenvoudig: een kaartje sturen, een bloemetje laten bezorgen, een zelfgebakken cake of taart brengen (denk wel aan de afstand!), bedenk iets leuks.

Iemand anders blij maken maakt je zelf ook blij. Als elke Papendrechter dit voor één persoon zou doen, hebben we tijdens de feestdagen toch momenten waarop er ook plaats is voor blijdschap en waardering voor elkaar.

Tot slot wens ik u allemaal kleine maar fijne feestdagen toe en alle goeds voor 2021!

Met vriendelijke groet,
Aart-Jan Moerkerke
Burgemeester van Papendrecht