Opnamestop Albert Schweitzer ziekenhuis

0
554

DORDRECHT – Tot nader order is er sinds maandagmiddag een opnamestop afgekondigd door het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Er is op dit moment geen bed vrij meer in het ziekenhuis.

Er worden alleen maar spoedgevallen gezien en patiënten die naar verwachting opgenomen moeten worden maar verder stabiel zijn, moeten uitwijken naar elders of op een later tijdstip terugkomen.

Het is nog niet bekend tot wanneer de opnamestop gaat duren, ook in Rotterdam is het druk bij de spoedhulpen. Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) vertelt dat er de afgelopen dagen patiënten zijn opgenomen uit Enschede en Zwolle. Voorheen kon de regio nog patiënten kwijt aan ziekenhuizen in andere delen van het land, waar minder besmettingen en daardoor ook minder coronapatiënten waren. Nu is dat niet meer het geval.

Bestuursvoorzitter Peter van der Meer van het Albert Schweitzer ziekenhuis zag het aantal coronagevallen oplopen en kampte tegelijk met een hoog ziekteverzuim onder personeel als gevolg van het virus.

Bron: AD de Dordtenaar