Papendrechts Sportakkoord goedgekeurd

0
518

PAPENDRECHT – Nu het Sportakkoord is goedgekeurd door de Vereniging Sport en Gemeenten wordt er in Papendrecht gestart met de uitwerking ervan. Uitgangspunt van het Sportakkoord is dat ‘Alle inwoners van Papendrecht een leven lang kunnen sporten en bewegen, als onderdeel van een bredere gezonde levensstijl’.

In Papendrecht gaat een kopgroep de komende maanden aan de slag, om de vier ambities uit het Sportakkoord verder uit te werken. De ambities zijn:
1. Sport voor echt iedereen, we werken toe naar een inclusief Papendrecht waar iedereen meedoet.
2. We creëren een gezond sport- en beweegklimaat, waarin sport- en bewegen een middel is om een gezonde leefstijl te bevorderen.
3. Onze jeugd is motorisch vaardig en maakt kennis met verschillende sporten.
4. Samenwerking en verbinding versterkt en vergroot maatschappelijke impact.

In de kopgroep zitten vertegenwoordigers van atletiekvereniging Passaat, Fit-Kidz, GGD, openbare basisschool De Wielen, gymnastiekvereniging Olympia, PKC, Tandem Support, TOP, voetbalvereniging Drechtstreek, Wasko en ook de bekende Papendrechtste sporter Roy Hoornweg.

Wethouder Sport Pieter Paans: ‘Bijna 30 partijen doen mee aan het Sportakkoord Papendrecht. Daar ben ik ongelooflijk trots op. We betrekken hierbij ook graag alle inwoners van Papendrecht. De uitvoering van het Sportakkoord is namelijk ook een teamprestatie ‘.

Vraag aan de inwoners
Beleidsontwikkelaar Sport, Heidy van Dam roept iedereen op om suggesties aan te leveren: ‘We doen dit voor de Papendrechters. Sport is van ons allemaal en daarom horen wij graag van onze inwoners: ‘Waarmee hebben we gescoord?’, ‘Welke kansen hebben we gemist?’ en ‘Hoe ziet sport en bewegen er in de toekomst uit in Papendrecht?’ Met de input van onze inwoners helpen zij ons mee om Papendrecht nog beter in beweging te krijgen’.

Suggesties kunt u mailen naar sport@papendrecht.nl . Wilt u meer weten over het Sportakkoord en/of deelnemen, dan kunt u ook contact opnemen met Heidy van Dam op telefoonnummer 078 770 6294 of kijk op www.papendrecht.nl/sportengezondheid.