PKC blijft ongeslagen

0
929

PAPENDRECHT – In de laatste wedstrijd voordat de play-offs beginnen, was LDODK zaterdag 20 maart in Papendrecht te gast bij PKC. Na een spannende slotfase gingen de punten naar de thuisploeg met 28-25. Daardoor blijft PKC eerste in groep A en spelen ze in de kwartfinales van de play-offs tegen de nummer 4 van groep B.

In de eerste helft nam PKC steeds een voorsprong, maar LDODK liet het gat nooit groter worden dan twee. International Olav van Wijngaarden was goed op dreef. Hij maakte een formidabele inloopbal en zorgde voor 12-10. Het laatste woord was vlak voor de rust echter weer voor LDODK. De rust begon met 13-13 op het bord.

In de tweede helft liet PKC zien waarom ze zonder puntverlies bovenaan staan. Met name de vrouwen schoten met scherp: invalster Sanne van der Werf zorgde met haar vierde treffer voor 26-20. Maar LDODK kwam weer tot 26-25. De eindstand was 28-25.

Bron: Omrop Fryslan