PKC verrast door TOP

0
1183

PAPENDRECHT – PKC ontving zaterdagmiddag TOP uit Sassenheim in de eerste halve finale van de Korfballeague. Tot ieders verrassing wist PKC niet te winnen, hoewel het niet veel scheelde: 21-22.

De eerste helft was voor TOP Sassenheim. Bij rust hadden de bezoekers een voorsprong van twee doelpunten, die meteen bij aanvang van deel twee kon worden verdubbeld.

In de tweede helft kwam PKC na wat wissels goed terug in de wedstrijd. Het team kan zichzelf verwijten dat zij – in de periode van liefst elf minuten waarin TOP niet tot scoren kwam – vergaten de achterstand te verkleinen of zelfs weg te spelen.

In de slotminuten werd het toch weer bloedstollend spannend. TOP miste in die fase zelfs een strafworp. De bezoekers leken bij 20-22 naar de overwinning toe te gaan, maar de 21-22 deed toch weer een ander beeld ontstaan.

Uiteindelijk kon PKC er geen verlenging (reglementair bij gelijkspel) uit het vuur slepen en zullen de Papendrechters zaterdag alles op alles moeten zetten om een derde wedstrijd af te dwingen met kans op een finaleplaats.

Bron: RTV Zaanstreek