Slimme reisideeën Zuid-Holland

0
458

DRECHTSTEDEN – De provincie Zuid-Holland wil met de campagne Slimmer Reizen aan haar inwoners de vraag stellen wat er nodig is om slimmer te kunnen reizen.

De provincie wil onderzoeken op welke andere manieren de inwoners van Zuid-Holland willen reizen dan met de (eigen) auto. Iedereen kan tot 3 januari ideeën indienen, ‘liken’ en op elkaars ideeën reageren, via de website van de provincie Zuid-Holland.

Gedeputeerde Floor Vermeulen van Verkeer en Vervoer legt uit dat Slimmer Reizen betekent dat er gekeken moet worden hoe men het best van de ene naar de andere bestemming kan komen. Dit kan met de auto, de fiets, het openbaar vervoer, lopen of een combinatie hiervan. Sinds de coronacrises wordt er minder gereisd en stroomt het verkeer daardoor beter door. Reizen is niet altijd voor iedereen nodig omdat men in deze coronatijd ook thuis kan werken. Ook na de coronacrisis is het belangrijk dat Zuid-Holland goed bereikbaar blijft. Zij vraagt een ieder om mee te denken met deze campagne.

De jury die bestaat uit deskundigen van de TU Delft en de provincie Zuid-Holland, voorzien alle ideeën van een advies. Hierbij kijkt de jury of de ideeën goed zijn uit te voeren en of ze bijdragen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de provincie. Ook originaliteit en het aantal ‘likes’ tellen mee. De drie ideeën die de jury het hoogst waardeert, mogen door de indienaars aan de beslissers worden gepresenteerd. De ideeën kunnen door de beslissers op zowel de korte als op de lange termijn uitgevoerd worden.

Bron: provincie Zuid-Holland