Verrassingsbezoek vrijwilligers

0
824

PAPENDRECHT – In heel Nederland en natuurlijk ook in Papendrecht werd op 7 december de Nationale Vrijwilligersdag georganiseerd.

Er was extra aandacht voor vrijwilligerswerk en vrijwilligers werden in het zonnetje gezet.

Ondanks corona hebben de Gemeente en Vrijwilligerspunt Papendrecht besloten dat Nationale Vrijwilligersdag 2020 niet ongemerkt voorbij mocht gaan. Vrijwilligers konden dit jaar kiezen voor een thuisbezorgontbijt, ‘lekkers bij de koffie’- of -borrelpakket.

Er werden bij de vrijwilligers thuis ruim 350 verwenpakketjes afgeleverd door burgemeester, wethouders, het vrijwilligerspunt van Sterk Papendrecht en een vijftal Papendrechtse ondernemers.

Door corona was 2020 een uitdagend jaar was voor de vrijwilligers. Er verdween veel vrijwilligerswerk uit de agenda of het kreeg op een andere manier geen doorgang; in de buitenlucht, op 1,5 meter afstand en/of digitaal.

Wethouder Verver licht toe dat er gelukkig ook nog allerlei nieuwe initiatieven ontstonden met steun en aandacht voor elkaar. Verver meent dat vrijwilligerswerk van onschatbare waarde blijft voor de samenleving en Papendrecht is erg afhankelijk van betrokken inwoners die zich in hun vrije tijd willen inzetten ten dienste van anderen.

Bron: Papendrecht.net