Vluchtelingenwerk zoekt vrijwilligers

0
623

PAPENDRECHT – Vluchtelingen die in Nederland mogen blijven, krijgen een tijdelijke verblijfsvergunning en zijn dan Statushouders. Ze verhuizen vanuit het asielzoekerscentrum naar een eigen woning wanneer die beschikbaar komt. Ze moeten dan veel zaken regelen en de weg vinden in onze complexe maatschappij. Vluchtelingen Werk helpt hen daarbij.

Wanneer vluchtelingen naar hun eigen woning verhuizen, komt er ontzettend veel regelwerk op hen af. Denk aan het inschrijven bij de gemeente, dokter, tandarts en een school voor de kinderen. Ook moeten zij verzekeringen afsluiten, een DigiD-code aanvragen, een inburgeringscursus regelen en op zoek naar werk of een uitkering aanvragen. Ondertussen komt veel post binnen van de gemeente, de belastingdienst en andere instanties.

Het werk als maatschappelijk begeleider is zeer afwisselend en uitdagend en men heeft veel contact met de statushouders en met allerlei overheidsdiensten en andere organisaties. Het is een continue ontdekkingsreis in de vele regels die Nederland kent. Ook is het uitdagend om met een andere cultuur om te gaan. Vluchtelingenwerk Nederland laat men daarbij niet in de steek. Behalve een zeer goede helpdesk, organiseren ze vele interessante cursussen, die ondersteunen in het onderkennen van de problemen en hoe die zo goed mogelijk op te lossen.

Wie interesse heeft in de functie of meer informatie wil, klikt hier.

Bron: PuurPapendrecht.nl