Weeralarm: code rood: sneeuwjacht en glad

0
287

PAPENDRECHT – Zondag is er voor het hele land code rood (weeralarm) van kracht voor sneeuw in combinatie met veel wind en lichte tot matige vorst.

Vanavond gaat het in het zuiden sneeuwen, in het zuidoosten is ook ijzel mogelijk. Komende nacht en zondag overdag breidt de sneeuw zich noordwaarts uit over de rest van het land.

Door de stevige oostenwind is er sprake van een sneeuwjacht. Hierdoor kunnen er sneeuwduinen ontstaan die voor het verkeer gevaarlijke situaties opleveren. Bovendien is het zicht in de sneeuw slecht, mogelijk minder dan 500 m, en is het voor het gevoel snijdend koud.

Waarschuwingen Zuid-Holland

Sneeuw en gladheid
Langdurige sneeuwval in combinatie met windkracht 5-6 uit oostelijke richtingen en een temperatuur ruim onder het vriespunt zorgen voor sneeuwjacht en de vorming van sneeuwduinen. Er valt ongeveer 10 cm, in het (zuid)oosten lokaal 15 cm. In het zuiden is er tevens een kleine kans op ijzel.
Groot gevaar op overlast en letsel door gladheid. Grote risico’s voor weggebruikers. Kans op grootschalige ontregeling van het openbaar vervoer. Ga niet op reis als dat niet strikt noodzakelijk is. Volg weerberichten en waarschuwingen.

Bron: KNMI
Foto: Rijnmond.nl