500 gratis biologische tuinplanten

0
140

PAPENDRECHT – Vrijdagmiddag 26 mei deelt de gemeente Papendrecht vanaf 13 uur in het centrum 500 biologische tuinplanten uit aan liefhebbers van een kleurrijke bij- en vlindervriendelijke tuin, terras of balkon.

Biodiversiteit voor een gezonde leefomgeving
Papendrecht sluit daarmee aan op de internationale dag van de biodiversiteit (22 mei). Biodiversiteit is in het belang van een gezonde leefomgeving en houdt het ecosysteem in balans. Dat is goed voor ons mensen, maar ook bijen, vlinders en andere Papendrechtse icoonsoorten hebben het hard nodig om te kunnen blijven bestaan. U kunt helpen door op uw balkon of terras of in uw tuin groen te planten. Dat biedt de dieren beschutting. Een groene tuin is verder goed voor uw gezondheid en uw humeur én is in de zomer ook nog eens stukken koeler dan een betegelde tuin.

Sterke planten
Biologische planten zijn sterker omdat bij het kweken geen chemische bestrijdingsmiddelen zijn gebruikt. Er zitten daardoor ook geen pesticiden op waar vlinders, bijen en andere dieren flink ziek van kunnen worden.

Vlinders op stelten
Wees niet verbaasd als u die middag op of bij winkelcentrum De Meent vlinders op stelten ziet lopen. Of twee wethouders vrolijk op een bakfiets ziet rondfietsen. Zij brengen u graag naar de tent op de Markt waar de planten worden uitgedeeld.