3.9 C
Papendrecht
woensdag 28 februari 2024

Over ons

Over Ons

RTV papendrecht

Stichting RTV Papendrecht is de publieke lokale omroep voor de gemeente Papendrecht. Dagelijks verzorgen wij uitzendingen vanuit onze studio’s in Papendrecht. Wij maken onder andere programma’s met lokale en regionale informatie, cultuur en educatieve programma’s.

In 2021 bestond RTV Papendrecht 10 jaar. Zij verzorgt uitzendingen voor deze gemeente op de FM radiofrequentie 105.0 MHz.  In de ether is Papendrecht FM ook buiten Papendrecht te ontvangen, namelijk in de Drechtsteden en de Alblasserwaard. Papendrecht FM is ook wereldwijd te ontvangen via een internetstream, die te vinden is op de homepage  van deze site. RTV Papendrecht zendt ook uit via haar tv kanaal, dat in Papendrecht digitaal wordt verspreid via alle providers en wereldwijd via deze website. De verschillende reportages en programma’s zijn ook te bekijken via het YouTube kanaal van TV Papendrecht.

De huidige licentie van de omroep loopt tot 2025. Deze “aanwijzing”, zoals dat heet, moet iedere vijf jaar worden vernieuwd.

Om dit alles mogelijk te maken heeft RTV Papendrecht een groep medewerkers die, ieder op hun eigen specifieke terrein, de dagelijkse uitzendingen verzorgen. Daarbij gaat het om nieuws, cultuur, sport, maar ook gemeentelijke informatie, politieberichten en natuurlijk muziekprogramma’s.

RTV Papendrecht is een non-profit organisatie die geheel bestaat uit vrijwilligers,  die onbetaald hun diensten verlenen. Onder hen zijn redacteuren, radiomakers, tv makers, technici en administratieve medewerkers. Voor het vele werk dat met radio en TV maken samenhangt, zoekt RTV Papendrecht enthousiaste mensen, die betrokken willen zijn bij de radio en televisie uitzendingen. RTV Papendrecht wordt financieel gesteund door een bijdrage van de gemeente.

RTV Papendrecht ontvangen

RTV Papendrecht bezoeken