Drechthopper treft noodmaatregelen vanwege personeelstekort

0
426
Foto: RTV Dordrecht

REGIO – Qbuzz, NS en nu ook de Drechthopper: vervoerders moeten massaal hun dienstregeling aanpassen vanwege het aanblijvende personeelstekort. Om reizigers die gebruik maken van de Drechthopper toch nog te kunnen vervoeren, heeft uitvoeringsorgaan Stroomlijn noodmaatregelen getroffen.

Reizigers werden niet opgepikt of werden te laat afgezet door de Drechthopper. De dienstregeling was onbetrouwbaar geworden en dat kon niet langer volgens Stroomlijn, de organisatie achter het Drechthoppervervoer. Via de eigen klachtenlijn kwam de organisatie erachter dat reizigers teleurgesteld waren in hun vervoer: “Dat was dus een extra motivatie voor ons om in actie te komen”, vertelt Rob Oosterbaan namens Stroomlijn.

De noodmaatregelen gaan daarom in vanaf 1 november. “De komende maatregelen moeten ertoe leiden dat onze reizigers er weer op kunnen vertrouwen dat men netjes op tijd wordt opgehaald”, vertelt de woordvoerder. Het betekent alleen wel dat de dienstregeling een stuk minder flexibel wordt en dat is best lastig voor de doelgroep van de Drechthopper.

De noodmaatregelen
Nu was het nog mogelijk om een uur van te voren vervoer te regelen en te reserveren, maar vanaf 1 november moet er 24 uur van te voren gereserveerd worden. Ritten buiten de Drechtsteden worden niet meer tijdens de spits gedaan en er worden geen gratis ritten meer naar vaccinatielocaties aangeboden.

Bij medische problemen of bij spoed is het wel mogelijk om met Stroomlijn te overleggen, dan kan er soms nog wel wat geregeld worden volgens de organisatie.

Onbepaalde tijd
“Analyse van beschikbare ritgegevens zorgt ervoor dat wij dagelijks real-time kunnen zien hoe wij ons werk doen. Uit die informatie bleek dat steeds meer klanten langer moesten wachten voordat men werd opgehaald”, vertelt Oosterbaan. Dat was een extra motivatie voor Stroomlijn om de problemen op te lossen, legt Rob Oosterbaan uit.

“De maatregelen moeten ervoor zorgen dat de Drechthopper betrouwbaarder wordt en dat iedereen die het nodig heeft er gebruik van kan blijven maken. Wij gaan ervan uit dat dit moet lukken met de aangekondigde maatregelen”, vertelt Toyah Waijers, woordvoerster van de Dordtse wethouder Chris van Benschop.

Hoe lang de maatregelen gaan duren is moeilijk te zeggen volgens de persvoorlichter. “Wij weten niet hoe lang de problemen gaan aanhouden. De maatregelen zijn daarom vooralsnog voor onbepaalde tijd”, zegt woordvoerster Waijers.

Het is volgens haar ook niet zeker dat de maatregelen teruggedraaid worden, toch probeert de gemeente alles in het mogelijke te doen om ervoor te zorgen dat kwetsbare groepen gebruik kunnen maken van het vervoer.

Dit verhaal is afkomstig van onze streekredactie omroepen Drechtsteden.