‘A room with a view’: nieuwe vensters op het dagelijks leven

0
71
Jan Beutener, Bed. Foto: aangeleverd

Dordrechts Museum presenteert vernieuwende tentoonstelling

DORDRECHT – De tentoonstelling A room with a view, vanaf 25 juni te zien in het Dordrechts Museum, laat bezoekers stilstaan bij de betekenis van alledaagse dingen en gewoontes – op een allesbehalve alledaagse manier.

In A room with a view presenteert het museum werk van een internationaal collectief van zes jonge ontwerpers: Bruno Baietto, Teresa Fernández-Pello, Clara Schweers, Ceola Tunstall-Behrens, Alex Werth en Te-Yen Hsu. Naast bestaand werk tonen zij nieuwe installaties, die ze speciaal voor deze tentoonstelling hebben ontwikkeld.

De ontwerpers combineren hun eigen werk met kunst- en gebruiksvoorwerpen uit de rijke Collectie Dordrecht. Van schilderijen en archeologische vondsten tot bijvoorbeeld zilver, glas, een speelautomaat en een kamer uit een poppenhuis. Met die combinatie van oud en nieuw scheppen ze een bijzondere wereld in 13 scènes, waarin ze hun visie op thema’s uit het dagelijks leven delen met het publiek. Welke waarde kennen we toe aan de voorwerpen die we dagelijks gebruiken? Hoe duurzaam en hoe ‘maakbaar’ is onze alledaagse omgeving? Hoe behouden we hierin wat we belangrijk vinden?

De verrassende installaties van het ontwerperscollectief zetten je aan het denken. Maar dat niet alleen: deze tentoonstelling nodigt museumbezoekers van alle leeftijden uit te kijken, te luisteren en te participeren. De ontwerpers zullen geregeld zelf aanwezig zijn om met het publiek in gesprek te gaan, bijvoorbeeld tijdens de workshops die ze organiseren als onderdeel van de tentoonstelling. Maar ook wanneer er geen speciale activiteiten zijn, valt in A room with a view veel te doen en beleven.

A room with a view is te zien van 25 juni 2023 t/m 14 januari 2024 in het Dordrechts Museum.

————————————————————————————————————————–