A15 afgesloten door brand vrachtwagen; ook Papendrecht loopt vast

0
640

Foto: Rijkswaterstaat

UPDATE 15:58 uur: De A15 is weer open voor het verkeer.
UPDATE 12:39 uur: Het verkeer houdt ook de komende uren nog last van de nasleep van de brandende vrachtwagen op de A15. De chauffeur wist de vrachtwagen op een parkeerplaats neer te zetten en de cabine tijdig te verlaten. In de vrachtwagen zat geen gevaarlijke lading.

Door de hevige brand zijn in de omgeving roetdeeltjes neergeslagen. Ook die zijn volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio niet schadelijk. Wel raadt hij mensen die ermee in aanraking zijn geweest aan om de handen goed te wassen.

REGIO – De A15 tussen Gorinchem en Rotterdam is helemaal afgesloten, omdat in de buurt van de Noordtunnel een truck in brand is gevlogen. De chauffeur van de vrachtwagen kon op tijd wegkomen en raakte niet gewond.

De brandweer is met zeven wagens uitgerukt om te blussen. Volgens een ooggetuige ligt er veel schuim op de weg.

Er ontstond een lange file op de A15 richting Rotterdam en ook op de omleidingsroutes, zoals de N3. Inmiddels (8:45 uur) is de brand in de vrachtwagen onder controle. De verwachting is dat de A15 nog tot rond 11 uur afgesloten blijft.

Papendrecht
Ook binnen Papendrecht zijn flinke verkeersopstoppingen ontstaan, met name in de wijken Molenvliet en Wilgendonk. Het verkeer op de Burgemeester Keijzerweg is ook vastgelopen.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond.