Afnemende wind voor vandaag

0
565

REGIO – Vandaag zijn er perioden met zon en blijft het droog. Er staat eerst nog een (vrij) krachtige en aan zee harde westenwind, met windkracht 5 tot 7. In de loop van de middag neemt de wind geleidelijk in kracht af. Vanochtend is er nog wel kans op zware windstoten. Vanochtend is er nog wel kans op zware windstoten.

De temperatuur komt vandaag uit op 10 graden. Vanavond zijn er eerst nog opklaringen, in de loop van de nacht neemt de bewolking toe en later in de nacht begint het vanuit het zuidwesten af en toe te regenen. De zuidwestenwind krimpt ’s nachts en neemt verder af tot matig. De temperatuur komt uit op een graad of 7.

Morgen gaat storm Eunice zorgen voor een zeer onstuimige dag. De zuidwestenwind neemt in de loop van de dag toe en wordt stormachtig, windkracht 8. Langs de kust neemt de wind toe tot een zware en mogelijk zeer zware storm, windkracht 10 of 11. Verder bestaat er kans op gevaarlijke windstoten tussen de 90 en 130 kilometer per uur. Het zwaartepunt van de storm valt in de namiddag en avond. In de ochtend valt er af en toe regen, in de middag passeert van west naar oost een lijn met buien. Daarachter volgen zonnige perioden en blijft het droog. In de ochtend is het een graad of 11, in de loop van de middag dat de temperatuur naar 8 graden.

Vooruitzichten
Zaterdagochtend is het droog en laat de zon zich eerst nog zien. In de middag gaat het vanuit het westen regenen. Op zondag is het bewolkt met perioden met regen. Maandag zien we dan een wisselende bewolking met een paar buien. Het blijft de gehele periode flink waaien met kans op zware windstoten. Op zaterdag wordt het een graad of 9, daarna wordt 10 of 11 graden.

Gemiddelde temperatuur
Tussen 11 en 20 februari bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 7,1 graden en de minimumtemperatuur 0,7 graden. Er valt gemiddeld 19,4 mm neerslag.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond.