Aldert van Dijk regelde een AED voor de Vrijheer van Eslaan

0
315

Foto: aangeleverd
PAPENDRECHT – Papendrechters, jong en oud, hebben regelmatig goede ideeën voor hun eigen wijk. Neem nu Aldert van Dijk. Hij las een bericht op Facebook over iemand uit Dordrecht die geld had ingezameld om in haar buurt een AED (Defibrillator) te krijgen. Van Dijk dacht: ‘Hee, hangt er eigenlijk in mijn buurt een AED?’ Hij nam contact op met ‘HartslagNu Papendrecht’. Een medewerkster vertelde hem dat de Vrijheer van Eslaan en omgeving nog een lege plek was op de kaart met AED’s van Papendrecht.

Van Dijk aarzelde niet en startte zelf ook een actie. Hij kwam er ook achter dat Philips de mogelijkheid bood om een bijdrage van ruim € 1.000 aan te vragen. Hij had het binnen een maand voor elkaar. ‘Dankzij vele kleine en grote bijdragen van bewoners in de wijk én hulp van mensen uit mijn omgeving, is het gelukt en hangt er nu een AED!’ Weer zo’n mooi voorbeeld van een inwoner van Papendrecht die zelf verantwoordelijkheid neemt om iets in zijn buurt te verbeteren.

Loop jij ook rond met een idee of plan dat kan bijdragen om Papendrecht nog leuker, groener, socialer of fitter te maken? Dan is het slim om je omgeving daar op tijd bij te betrekken. Dat noemen we participatie. Met het stappenplan participatie geeft de gemeente je graag een aantal tips en handvatten hoe je anderen bij je plan betrekt. Zie het als een hulpmiddel.

Kijk voor meer inspiratie in de Participatiekrant die begin dit jaar huis aan huis werd verspreid.