Allerlaatste reisvoorstelling Toneelgroep Het Volk in De Willem

0
324
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – De Bezoeking is de laatste voorstelling van Toneelgroep Het Volk. Na 45 jaar zetten de oprichters Bunschoten en Kruijver met een mooi afscheidstournee een punt achter hun carrière. Vanwegede coronapandemie is deze tournee uitgesteld en na veel geduld en vele verplaatsingen is deze allerlaatste voorstelling van Het Volk dan eindelijk te zien in Papendrecht. Een voorstelling over het wel en wee van twee sanatoriumpatiënten die op ingenieuze wijze verweven werd met de verhaallijn van de opera La Traviata van Verdi. Toneelgroep Het Volk is woensdag 16 februari, om 20:15 uur, te zien in Theater De Willem. Meer informatie en kaarten via www.theaterdewillem.nl.

In een sanatorium bevinden zich twee bejaarde mannen, meneer Roest en meneer Harderwijk. Beiden zijn zwak en levensmoe. Ze raken met elkaar in gesprek en blijken meer met elkaar gemeen te hebben dan ze in eerste instantie dachten. In een ver verleden waren zij allebei werkzaam in de wereld van de muziek, Harderwijk als dirigent van opera’s en Roest als amateurzanger. Ze graven in elkaars geheugen, waarbij het steeds vaker gaat over Verdi’s meesterwerk La Traviata. Figuren uit deze opera passeren de revue en geleidelijk beginnen werkelijkheid en fantasie door elkaar te lopen. Het plotseling hervonden enthousiasme van Roest en Harderwijk zorgt voor hilarische en ontroerende momenten en mondt tenslotte uit in een operawaardige apotheose waarmee de heren zingend de laatste acte inluiden.

Afscheidsvoorstelling
In februari 2019 ging De Bezoeking, de laatste voorstelling van Toneelgroep Het Volk, in première. Helaas gooide de coronapandemie roet in het eten. De voorstelling werd slechts een enkele keer opgevoerd, tot groot verdriet van theaters, van publiek en van spelers. Maar om zomaar van het toneel te verdwijnen, dat wil Het Volk zijn publiek niet aandoen. Daarom is besloten om De Bezoeking maar even in de ijskast te zetten om, als de coronastorm is gaan liggen, op feestelijke wijze alsnog afscheid te nemen van al die theaters en van al dat publiek dat het gezelschap jarenlang zo trouw is gebleven. En dat kan nu!

Meer voorstellingen en kaarten reserveren
Het complete theaterprogramma is te vinden op www.theaterdewillem.nl. Is de voorstelling uitverkocht? Geen probleem. Meld je aan voor de wachtlijst, zodra er meer versoepelingen komen zullen er extra kaarten in de verkoop gaan.