Amsterdammer aangehouden voor leveren munitie aan verdachte schietpartij Alblasserdam

0
274

Foto: Lex van Steenis
REGIO – De politie heeft donderdag een 36-jarige Amsterdammer aangehouden die verdacht wordt van het verkopen van munitie aan John S., de man die op zijn beurt verdacht wordt van de moord in Vlissingen en de schietpartij op zorgboerderij Tro Tardi in Alblasserdam.

Bij de dodelijke schietpartij kwamen twee personen om het leven, twee anderen raakten zwaargewond. Na het drama in Alblasserdam werd bekend dat S. ook gezocht werd voor een dodelijk misdrijf in Vlissingen.

Uit onderzoek van de politie Zeeland-West Brabant is gebleken dat de aangehouden man eind april munitie zou hebben verkocht aan S. Na de aanhouding van donderdag deed de politie een doorzoeking in zijn woning in de hoofdstad. Daar zijn onder meer verschillende vuurwapens, munitie, verdovende middelen en een groot geldbedrag aangetroffen. De politie heeft dit in beslag genomen voor nader onderzoek.

De Amsterdammer is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft beslist dat de man zeker nog veertien dagen langer blijft zitten.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond.