ASz meldt ook stijging aantal coronapatiënten

0
261

Foto: RTV Dordrecht
REGIO – In heel Nederland zijn inmiddels weer meer dan 500 patiënten met corona opgenomen in ziekenhuis. Volgens het RIVM staan we aan het begin van een nieuwe golf. Ook in het Albert Schweitzer ziekenhuis zien ze voor het eerst in lange tijd weer een stijging.

“We hebben nu drie opgenomen corona-positieve patiënten in huis die hier zijn dóór COVID”, laat woordvoerder Frank van den Elzen weten. Er ligt nog één persoon in het ziekenhuis die besmet is, maar die is niet opgenomen vanwege corona, benadrukt Van den Elzen. “We zien dus ‘iets’ gebeuren, nadat het aantal opnames door COVID een aantal weken op nul heeft gestaan. Maar het is te vroeg om te zeggen welke kant het opgaat.”

Stijging aantal gevallen
Er liggen in heel Nederland in totaal 550 patiënten met corona in het ziekenhuis, 22 van hen liggen op de IC. Daarmee is de ziekenhuisbezetting terug op het niveau van eind mei. Sinds een paar weken stijgt het aantal vastgestelde coronagevallen weer en sinds een week ook de bezetting in de ziekenhuizen. Er liggen nu zo’n 50 procent meer patiënten met corona in het ziekenhuis dan vorige week, meldt de NOS.

De stijging wordt veroorzaakt door twee nieuwe (sub-)varianten van omikron. Die zijn niet ziekmakender dan de eerste variant. Maar mensen zijn er hoogstwaarschijnlijk wel minder immuun voor.

Goed voorbereid
Hoewel het nog onduidelijk is welke kant het opgaat met het aantal besmettingen en hoe zich dat zal vertalen in de ziekenhuisbezetting, houdt het Albert Schweitzer Ziekenhuis met alles rekening. “Wij zijn voorbereid op een nieuwe golf voor zover dat kan. Als de aantallen echt zouden oplopen – wat niemand hoopt – zullen we weer een COVID-afdeling in het leven roepen en ook weer in de regio gaan spreiden. Dat laatste in elk geval als het om IC-patiënten zou gaan. Maar dat is nu echt speculeren”, zegt Van den Elzen.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner RTV Dordrecht.