Basis- en voortgezet onderwijs gaan weer open

0
457

REGIO – Goed nieuws voor ouders met kinderen in het primair onderwijs. De scholen mogen na de kerstvakantie weer open. Het mbo, hoger onderwijs en universiteiten moeten nog even dicht blijven. Dat heeft het demissionaire kabinet besloten.

Volgens het Outbreak Managment Team (OMT) is het verantwoord dat het primair en voortgezet onderwijs weer open kunnen, zei demissionair onderwijsminister Arie Slob tijdens een ingelast persmoment. Ook de buitenschoolse opvang is vanaf volgende week weer open. Wel zullen veiligheidsmaatregelen blijven gelden tegen het coronavirus, zoals preventief testen vanaf groep zes.

Halverwege december werd het gehele onderwijs een week voor kerst gesloten omdat de coronacijfers snel opliepen en uit vrees voor de omikronvariant. Met name in het onderwijs was het raak.

“Het OMT ziet dat de besmettingen bij de jongsten zijn afgenomen”, aldus Slob. Juist bij de oudere jongeren is dat nog niet het geval, dus in het hoger onderwijs en universiteiten moet nog online les worden gegeven. Op 14 januari wordt weer een nieuwe afweging gemaakt.

Minister De Jonge kondigde aan dat buitensportlocaties voor jongeren tot 20:00 uur ook weer open gaan. Alle andere maatregelen blijven tot ten minste 14 januari gelden.

Door: streekredactie omroepen Drechtsteden