Bedrijven doen mee aan NLdoet

0
212

Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds een grote vrijwilligersactie, NLdoet. NLdoet zet vrijwillige inzet in de schijnwerpers en activeert zoveel mogelijk Nederlanders om een dag vrijwilligerswerk te doen.

Eén dag voor Papendrecht
Zestien maatschappelijke organisaties in Papendrecht organiseren een klus op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart. De speeltuinen houden een grote schoonmaakdag om het seizoen weer fris te beginnen. De sociale moestuin heeft zelfs een drietal buitenklussen, in de moestuin, in de heemtuin van de Lage Waard en in het Voedselbos. Zorg- en welzijnsorganisaties organiseren gezellige activiteiten voor (buurt)bewoners. En dit is nog maar een kleine greep uit alle aangeboden klussen. Alle klussen zijn te vinden op www.nldoet.nl.

Vrijwillig voor elkaar
Inwoners van Papendrecht en al actieve vrijwilligers helpen tijdens NLdoet. Door te helpen maak je kennis met een organisatie en zie je wat vrijwilligers daar doen. Dit jaar roept Vrijwilligerspunt Papendrecht vooral bedrijven op om medewerkers in de gelegenheid te stellen de handen uit de mouwen te steken.

Janny Nijstad van het Vrijwilligerspunt vertelt ‘Het mes snijdt aan twee kanten, veel bedrijven geven graag iets terug aan de samenleving en tegelijkertijd krijgen hun medewerkers de kans om elkaar op een andere manier te leren kennen.

Door de inzet van kennis, expertise, kracht en tijd van de medewerkers ontstaat als het ware een win-win situatie. Medewerkers en maatschappelijke organisaties worden hier gelukkig van. We noemen dit ‘medewerkers-vrijwilligerswerk’, vrijwilligerswerk in de baas z’n tijd!
De wethouders van Papendrecht geven al jaren het goede voorbeeld door zich te verbinden aan een klus en hun waardering uit te spreken. In 2021 hielpen ze in Speeltuin de Zonnebloem en bij de Volksuniversiteit Papendrecht.

Meer informatie of aanmelden
Iedereen met een werkgever die maatschappelijk betrokken is, wordt gevraagd om dit initiatief te omarmen. Het Vrijwilligerspunt maakt graag een afspraak over deelname en matching aan een leuke maatschappelijke organisatie. Stuur een mail naar het Vrijwilligerspunt: vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl of bel 078 6154741