Icoonsoorten in educatieve filmpjes besproken door beheerder Egelopvang Papendrecht

0
524

PAPENDRECHT – De gemeente Papendrecht werkt met icoonsoorten. Dit zijn dieren en planten die ons een beeld geven van hoe het gaat met de biodiversiteit. Als een icoonsoort aanwezig is, wil dat zeggen dat het goed gaat met de natuurwaarde in onze gemeente. In Papendrecht komen 22 icoonsoorten voor, waaronder de egel, de ijsvogel, de roodborst en de merel.

Inrichting en beheer
Icoonsoorten zijn ook zogenaamde doelsoorten waarmee de gemeente het beheer en inrichting van de (openbare) ruimte kan optimaliseren. Veel soorten profiteren namelijk mee wanneer we maatregelen treffen voor de icoonsoorten. Door rekening te houden met en maatregelen te treffen voor icoonsoorten, creëren we een goede omgeving voor mens, dier en plant. Men kan hier ook een steentje aan bijdragen.

Tel ook mee!
Men kan helpen de natuurwaarde van Papendrecht in beeld te brengen. Heeft men een icoonsoort gezien? Geef dit dan door op de website waarneming.nl. Op deze manier kunnen we laten zien hoe het gaat met de natuur.

In educatieve filmpjes worden deze soorten iedere maand besproken door Ferry van Jaarsveld, beheerder van de Egelopvang Papendrecht.

Bekijk de volgende filmpjes die tot nu toe zijn verschenen:
De egel

De ijsvogel

De roodborst

De merel

Bron: gemeente Papendrecht