Belangrijke overwinning voor Drechtstreek

0
392

Ties van Aggelen (foto Piet van Beest)

PAPENDRECHT – In een niet al te fraaie wedstrijd streden Drechtstreek en Heukelum zaterdag om vooral niet in de gevarenzone van de 2e klasse F te belanden. Pas tien minuten voor het einde van de wedstrijd wist Mark Kunst namens Drechtstreek de spanning te breken toen hij het eerste doelpunt van de wedstrijd binnen kopte.

Beide ploegen leken goed doordrongen van de noodzaak om punten te pakken en er werd dan ook flink gestreden. Beide ploegen misten wat spelers uit hun basisopstelling maar daar werd strijd niet minder door. Heel lang hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht, al ontstonden er aan beide zijden wel enkele kansen. Mooi was het allemaal niet maar er werd wel keihard gewerkt. Drechtstreek was de ploeg die meer aanvalskracht vertoonde terwijl het achterin de gelederen gesloten wist te houden. Ties van Aggelen en Joey d’Haan kwamen nog het dichtst bij een doelpunt maar Van Aggelen werd over rechts goed afgestopt en d’Haan schoot net naast het doel van Yoerik van ’t Pad. Dat leverde een ruststand van 0-0 op.

In de tweede helft leek er weinig veranderd al wisten de blauw-witten wel wat meer kansen te creëren. Ze wisten meer druk te zetten en aan de andere kant werd Drechtstreek doelman Marvin Straver zelden op de proef gesteld. Voor het Heukelum doel ontstonden meer kansen. Zo ging een hard schot van Koen Lighaam net naast en miste een goede combinatie tussen Ties van Aggelen en Mark Kunst de juiste afronding. Een goed schot van Joey d’Haan ging rakelings over het Heukelum doel.

Tien minuten voor het eind van de wedstrijd, die lang in 0-0 leek te eindigen, viel dan toch eindelijk de 1-0. Na een snelle actie van de net ingevallen Thijs den Dunnen mocht die een hoekschop nemen die Mark Kunst via de onderkant van de lat keihard inkopte. De goed leidende Zeeuwse scheidsrechter Marin de Zwarte stond daar heel dicht bij en twijfelde geen moment of de bal wel achter de doellijn was geweest. Kort daarna kreeg Heukelum aanvoerder Benjamin Meijdam een mooie kans op de gelijkmaker. Hij mocht een vrije trap te nemen op zo’n tien meter buiten het strafschopgebied, maar zijn schot ging ruim over het Drechtstreek doel. Toen Silvan Damwijk, die Mark Kunst had afgelost, kort voor het eind van de wedstrijd ook nog keihard de 2-0 in schoot was de opluchting bij Drechtstreek en zijn aanhang groot. Drie heel belangrijke punten waren veiliggesteld.

Komende dinsdagavond speelt Drechtstreek in Woudrichem de uitgestelde wedstrijd van 26 maart en zaterdag speelt de ploeg om 15.00 uur de uitwedstrijd tegen Sleeuwijk