Bellen tijdens het rijden: in drie maanden honderden boetes uitgedeeld

0
74

DORDRECHT – Honderden fietsers en bestuurders zijn sinds de jaarwisseling bekeurd wegens bellen tijdens het rijden. Dat gebeurde tijdens extra politiecontroles, die volgens de gemeente Dordrecht hard nodig zijn en begin dit jaar zijn gestart.

“De gemeente krijgt steeds vaker het signaal dat bewoners verkeersoverlast als grote bron van ergernis ervaren”, laat de gemeente weten. “Te hard rijden en agressief rijgedrag zorgen voor onveiligheid in het verkeer.”

Geplande controles
Naast dagelijkse controles heeft de politie in de eerste drie maanden van 2023 achttien geplande verkeerscontroles uitgevoerd. In totaal zijn er 426 boetes uitgedeeld wegens het vasthouden van een telefoon in het verkeer. Zowel fietsers als bestuurders van auto’s of motoren zijn op de bon geslingerd.

In Dordt zijn 58 bestuurders beboet die tijdens controles door een rood verkeerslicht reden. In totaal 26 automobilisten reden te hard. Deze aantallen staan los van de vaste flitspalen die zijn geplaatst.

Meer verkeerscontroles
“Wangedrag in het verkeer is één van de grootste ergernissen van de Dordtenaren als het gaat om (on-)veiligheidsbeleving”, weet burgemeester Wouter Kolff. “De komende tijd zijn er meer verkeerscontroles en wordt er helder over gecommuniceerd. We willen de pakkans vergroten voor een zo veilig mogelijk Dordrecht.”

Hoge boetes
De boetes zijn hoog. Fietsen met een mobieltje in de hand kost 140 euro, bellen achter het stuur kost 340 euro.

Dit is een verhaal van onze mediapartner RTV Dordrecht.