Beschonken chauffeur gehandicaptentaxi schept clienten van zorginstelling

0
356

SLIEDRECHT – De slachtoffers van de aanrijding met een gehandicaptenbusje in Sliedrecht maandagochtend zijn bewoners van de nabijgelegen zorginstelling Merwebolder.  Ze waren met een groepje onderweg naar de Jumbo om boodschappen te doen, zegt organisatie ASVZ. Twee mannen raakten gewond en moesten met spoed naar het ziekenhuis.

Hoe het nu met ze is, kan ASVZ niet zeggen. De bestuurster van het gehandicaptenbusje miste een bocht in de Tolsteeg, reed door de berm over het fietspad en de stoep, schepte de slachtoffers en kwam tegen een huis tot stilstand. De vrouw bleek onder invloed van alcohol.

Vragen
In de zorginstelling voor mensen met een beperking is iedereen erg geschrokken, zegt ASVZ. De burgemeester van Sliedrecht, Jan de Vries, wenst de bewoners, hun familie en de instelling veel sterkte toe. De Vries zegt ook het onderzoek naar het drama af te wachten, want “de omstandigheden waaronder het ongeluk plaatsvond roepen vragen op”.

Taxibedrijf Haars Groep kan nog niet veel zeggen over het ongeluk. Directeur Noël Houweling zegt dat de prioriteit bij alle betrokkenen ligt en dat ze verder nog weinig weten over wat er precies is gebeurd. Hij laat weten dat de situatie van zijn chauffeur ‘stabiel’ is.

Het taxibusje raakte maandagochtend rond 11:00 uur van de weg op de Tolsteeg. Daarna reed het over het fietspad en de stoep dwars door een heg en botste het tegen de gevel van een woning. Daar kwam het voertuig tot stilstand. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de bestuurster van het taxibusje onder invloed was en dat zij is aangehouden. Het gaat om een busje voor vervoer van gehandicapten en mensen in een rolstoel. Er zaten geen passagiers in.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.