Big Rivers en Het Monument slaan handen ineen

0
90

REGIO – Het Big Rivers Festival en het Monument Festival gaan dit jaar de samenwerking aan. Het Monument Festival, voorheen te vinden aan de Dordtse Stadswerven, vormt met een podium rond de Zwijndrechtse Brug, het Teerlink pand, diverse Secret Stages en een programma in de Kloostertuin en is daarmee een festival binnen het Big Rivers festival. Daar omheen vindt Big Rivers in de hele Dordtse binnenstad met de eigen programmering zoals vanouds plaats, maar biedt graag een plek aan dit Dordtse festival voor en door jongeren. Want “Big Rivers is er voor iedereen…”

Dakloos
Het Monument festival heeft de afgelopen jaren diverse keren plaatsgevonden aan de Stadswerven. Het programma bestond tijdens die edities voornamelijk uit DJ’s die gespecialiseerd zijn in elektronische muziekstijlen zoals house, techno, en urban. Bezoekers van het festival ervaarden een unieke, knusse sfeer op het festivalterrein van Het Monument, die ook nu behouden blijft: een plek waar veelal jonge mensen samenkomen om verbinding te zoeken. Vanwege nieuwbouw was er echter geen ruimte meer op de oude locatie, en was het festival dus tijdelijk ‘dakloos’. Ook missen veel jongeren in de stad muziekfestivals die aansluiten op hun smaak. Reden genoeg dus voor Big Rivers en Het Monument om de handen ineen te slaan, aldus Liselotte Gatzen van Big Rivers: ‘’Big Rivers wil toegankelijk zijn voor iedereen en daardoor moet er ook een programmering zijn voor iedereen. Met deze samenwerking willen we meer variatie in het programma creëren om zo ook jongere bezoekers aan te trekken’’, aldus de festivaldirecteur.

Verbinding en vernieuwing
Naast het uitwisselen van kennis en ervaring zullen de festivals ook samenwerken op het gebied van maatschappelijke thema’s waar tijdens het festival aandacht aan zal worden besteed. Zo is er dit jaar voor het eerst een programma in de Kloostertuin, waar allerlei activiteiten rond actuele maatschappelijke thema’s worden georganiseerd, zoals theater, spoken word en talks.

Daarnaast zullen er diverse Secret Stages door de stad zijn op 7, 8 en 9 juli, met vernieuwende artiesten verzorgd door Het Monument. Maar dat blijft natuurlijk nog even geheim…

Rondom de Zwijndrechtse Brug, naast het skateplein, zal een nieuw podium verrijzen, met een programmering die kenners van Het Monument zeker zal aanspreken, zegt Monument-organisator Felix Smit:

Het ‘Monument’ wil graag een toevoeging zijn aan ‘Big Rivers’. Hierbij zien we onze rol als het verzorgen van een nieuwe speelse kant van het festival, waarbij ontdekken centraal staat. We richten ons vooral op jongeren in Dordrecht en programmeren ook daarvoor. Dit jaar hebben we grote namen zoals, David Vunk, Philou Louzolo, Dam Swindle, Cincity en nog veel meer. Deze artiesten behoren in de tak van sport die ze beoefenen tot de absolute top van Nederland.

Het volledige programma van Het Monument en Big Rivers zal binnenkort te vinden zijn op www.bigrivers.nl en bij Het Monument.

Het reguliere programma van Big Rivers wordt binnenkort bekend gemaakt.