‘Boom van troost’ in Vondelpark om te gedenken

0
113

PAPENDRECHT – In het Vondelpark van Papendrecht staat de ‘Boom van troost’, ter nagedachtenis aan hen die aan Corona overleden zijn. Op maandag 25 april werd daarvoor een speciale gedenkboom geplant. De geplante boom is de Ginkgo Biloba. Deze boom staat bekend als een levende legende en behoort tot één van de oudste boomsoorten op de wereld. Deze Japanse notenboom staat o.a. symbool voor hoop, liefde, tijdloosheid en een lang leven. In Papendrecht is deze boom speciaal geplant om de mensen die overleden zijn aan de gevolgen van de coronapandemie te herdenken. Zodat zij niet vergeten worden.

De boom is een initiatief van het CDA. Die partij diende afgelopen zomer, tijdens de raadsvergadering van dinsdag 13 juli, een motie in. Deze motie werd unaniem aangenomen en is nu, in het bijzijn van nabestaanden, uitgevoerd.

Burgemeester Annemiek Jetten en CDA-raadslid Corrie Middelkoop voerden de officiële handeling uit. Zij onthulden het bord dat bij de boom geplaatst is. Voorafgaand aan de onthulling kregen enkele nabestaanden van corona slachtoffers de gelegenheid om enkele woorden te spreken. Zo voerden o.a. dochters van mevrouw Beemsterboer en van mevrouw De Ruiter kort het woord.

In haar speech sprak Burgemeester Jetten: “Corona heeft ons leven enorm veranderd. Veel mensen hebben de pijn en verdriet van deze pandemie van dichtbij meegemaakt. Iedereen kent wel iemand, die iemand verloren is. Het is goed dat deze boom van troost ons blijvend zal herinneren aan hen die we lief hadden. De boom herinnert ons er ook aan dat niets vanzelfsprekend is. En dat liefde blijvend is.”