Boskalis opent kantoor in Providence, Rhode Island

0
108

PAPENDRECHT – Boskalis heeft onlangs een nieuw kantoor geopend in Providence, Rhode Island om bij te dragen aan de snel groeiende offshore windmarkt langs de oostkust van de Verenigde Staten. Het kantoor zal dienen als de Boskalis thuisbasis van waaruit meerdere offshore wind projectteams zullen worden ondersteund.

Met het doorknippen van een lint werd op donderdag 30 juni het kantoor officieel geopend. Dit gebeurde in aanwezigheid van onder meer Gouverneur McKee van Rhode Island. De opening werd ook bijgewoond door vertegenwoordigers van diverse bedrijven die actief zijn in de offshore windsector met wie Boskalis de komende jaren nauw zal samenwerken.

Duurzame energie
Boskalis heeft de afgelopen jaren zijn activiteiten in de Verenigde Staten uitgebreid om de markt voor duurzame energie te kunnen bedienen. Dit omvatte aanvankelijk tal van maritieme surveycampagnes ten behoeve van de eerste fase van offshore windontwikkelingen. Meer recentelijk heeft Boskalis een aantal contracten in de wacht gesleept voor het transport en de installatie van funderingen, exportkabels en erosiebescherming voor de ontwikkeling van offshore windparken in het noordoosten van de Verenigde Staten. Onderdeel hiervan is het transport en de installatie van de funderingen en substations en het aanbrengen van erosiebescherming voor Ørsted-Eversource als onderdeel van de ontwikkeling van verschillende windparken voor de oostkust van de Verenigde Staten.

Boskalis is sinds begin jaren ’80 actief in de Verenigde Staten, aanvankelijk via Stuyvesant Dredging Company en daarna onder meer via Dockwise USA en Donjon Smit. Met een schat aan expertise op het gebied van maritieme aannemerij is Boskalis betrokken geweest bij tal van offshore-projecten, de sanering van verontreinigde grond uit de bodem van enkele rivieren en diverse bergingsoperaties. Om de energietransitie naar duurzame bronnen te faciliteren, heeft Boskalis de afgelopen jaren zijn activiteiten in de markt voor duurzame energie uitgebreid door een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van meer dan 100 offshore windparken wereldwijd. Boskalis is er trots op bij te dragen aan de transitie naar schone energie in de Verenigde Staten.