Bushalte Dordrecht Centrum verhuist

0
157
Foto: RTV Dordrecht

DORDRCHT – De bushalte Centrum aan de Spuiboulevard in Dordrecht wordt verplaatst. De nieuwe halte blijft dichtbij de oude: de op- en uitstapplaats verhuist naar de Johan de Wittstraat, om de hoek dus.

Op de hoek van de Spuiboulevard en Johan de Wittstraat bouwt ontwikkelaar Van Pelt appartementen. Die zijn onderdeel van de metamorfose die de Spuiboulevard ondergaat. Voor de veiligheid is de huidige halte, tijdens de sloop, sinds begin deze week voor een deel afgesloten. Tijdens de bouw krijgt de bushalte een nieuwe plaats op de Johan de Wittstraat. Omdat er in de hoogte wordt gebouwd, is er dan een grotere veiligheidszone nodig en is verplaatsing nodig, laat de gemeente weten.

Foto: RTV Dordrecht

Half mei start de bouw van de nieuwe bushalte, half juni wordt die ook echt in gebruik genomen. De halte Centrum blijft naar verwachting een aantal jaar aan de Johan de Wittstraat. Dit is afhankelijk van de planning van de herinrichting van de Spuiboulevard. De nieuwe halte is vergelijkbaar met de oude halte. Zo heeft de halte overdekte abri’s, zitbankjes en een digitaal informatie paneel. Ook de route van de bussen en de dienstregeling blijft hetzelfde.

Duurzaamheid
De materialen worden zoveel mogelijk hergebruikt. Van Pelt verwijdert de oude bushalte en de halte wordt opgeslagen. De halte kan een nieuwe bestemming krijgen, maar hergebruik op dezelfde locatie is ook mogelijk. Met de parkeergarage Veemarkt is op eenzelfde manier opgegaan. Dat gebouw is als het ware uit elkaar gehaald en afgevoerd. De onderdelen zijn opgeslagen als een soort bouwpakket. Er lopen al gesprekken met geïnteresseerden voor de koop.

Dit is een verhaal van onze mediapartner RTV Dordrecht.