Code oranje voor de hele regio – Update

0
443

UPDATE – De A20 bij het Kleinpolderplein is weer vrijgegeven. Alle omleidingen zijn ingetrokken. Eerder vanavond werd de snelweg afgesloten in beide richtingen vanwege grote plassen water op het wegdek.

Vanwege de hoge waterstanden wordt de IJsselkering bij Krimpen aan den IJssel rond middernacht gesloten. Morgen wordt daar een waterstand van meer dan 2 meter boven NAP verwacht, meldt Rijkswaterstaat. Het is de tiende keer dit stormseizoen dat de IJsselkering wordt gesloten. In het vorige stormseizoen, dat jaarlijks tussen 1 oktober en 15 april is, is de IJsselkering geen enkele keer gesloten geweest. De verwachting is dat de IJsselkering morgenavond weer open kan.

REGIO – Het stormachtige weer is nog niet voorbij. Na Corrie, Dudley en Eunice waait vandaag en morgen storm Franklin over het land. Met name in het westen gaat het in de loop van de dag hard waaien vanuit (zuid)westelijke richting. De RET in Rotterdam kondigt opnieuw verstoringen aan vanwege de storm.

De eerste piek van de storm is vanavond tussen 20:00 en 23:00 uur, met windstoten van 75-90 km/uur. In het westen, dus ook in onze regio, kunnen er windstoten van 100-120 km/uur voorkomen. Daarvoor kondigt het KNMI code oranje af. Morgen overdag volgt een tweede piek.

Metro’s en trams van de RET hebben al last van de storm. De RET meldt een ontsporing en een omgevallen boom, waardoor de routes en rittijden op sommige trajecten zijn aangepast.

De NS zegt vanavond vooralsnog alleen tussen Den Helder en Zaandam de dienstregeling uit voorzorg aan te passen.

Dit artikel is afkomstig van onze mediapartner Rijnmond.