Concert in de Trinitatiskapel te Dordrecht met Sannie de Jongh, fluit en Edwin Vooijs, orgel en piano

0
103

DORDRECHT – Sannie en Edwin presenteren een programma van muziek voor fluit, piano en orgel. Het wordt wederom een gevarieerd programma in de Trinitatiskapel in Dordrecht met werken van o.a Johan Rutter en Herman Beeftink.

Sannie de Jongh is een gepassioneerde fluitiste en traversospeler. Op jonge leeftijd won zij prijzen bij het nationaal fluitconcours en soleerde zij met het andante en het fluit/harp concert van W.A Mozart. Zij maakt met veel passie kamermuziek in diverse ensembles op zowel fluit als traverso en remplaceert bij vooraanstaande barokorkesten. Sannie studeerde fluit aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marieke Schneemann en traverso bij Marten Root, Raymond Honing en Wilbert Hazelzet. Sannie ontving masterclasses van o.a Ton Koopman, Frans van Ruth, Mila Baslawskaja en Hans Roelofsen. Naast haar uitvoerende werkzaamheden geeft Sannie les in haar eigen lespraktijk in Alphen aan den Rijn.

Edwin Vooijs is een enthousiast musicus die zijn orgel opleiding heeft genoten bij o.a. Arie Dost en Cor Ardesch. Daarnaast heeft hij een opleiding kerkmuziek afgerond. Edwin is jarenlang als organist verbonden geweest aan de Bethelkerk in Zwijndrecht. Sinds 2013 is hij cantor-organist van de Bergsingelkerk te Rotterdam. Edwin geeft orgelconcerten en is veelvuldig actief als begeleider van koren en solisten. Edwin is verder actief als componist en improvisator.

Toegang €10 p.p. Het concert is op 18 februari aanstaande en begint om 15:30 uur. De deur van de kerk is open om 15:00 uur.