Cursus Powerpoint voor beginners Volksuniversiteit

0
416

PAPENDRECHT – Heb jij hulp nodig bij het maken van een overtuigende PowerPoint-presentatie? Maak dan kennis met PowerPoint tijdens een praktijkgerichte cursus voor beginners. Dankzij een groot aantal oefeningen op basisniveau ontdek jij dan de belangrijkste functies van het presentatieprogramma.

Voor wie is een cursus PowerPoint Basis geschikt?
Als je nog weinig ervaring hebt met PowerPoint, is een training PowerPoint Basis een handige eerste kennismaking. Om deze training bij ons te kunnen volgen hoef je alleen met Windows te kunnen werken. Het maakt bovendien niet uit met welke versie van PowerPoint (vanaf 2010) je werkt, of gaat werken.

Kennismaken met PowerPoint
Microsoft PowerPoint is het meest gebruikte programma voor het maken van presentaties. Je vindt het daarom op vrijwel iedere computer terug. Een PowerPoint-presentatie bestaat uit verschillende dia’s, ook wel slides genoemd. Op elke dia kun je informatie kwijt, die jouw verhaal ondersteunt. De juiste tekst, foto’s en video’s, maken jouw presentatie extra duidelijk en overtuigend. Heb je nog weinig ervaring met PowerPoint en wil je weten hoe je een goede presentatie maakt? Dan leer je het zeker tijdens deze basiscursus.

Wat leer je tijdens een cursus PowerPoint Basis?
Na een training op basisniveau kun je een overtuigende PowerPoint-presentatie maken. Je leert bijvoorbeeld hoe je gemakkelijk tekst, afbeeldingen, tabellen, grafieken, geluidsfragmenten, video’s, lijnen en vormen invoegt. Je oefent daarnaast met de volgorde van de dia’s en leert hoe je hand-outs kunt printen.

Start: Maandag 7 maart 2022
Tijd: 19:30 – 21:30 uur
Prijs: € 72,50 plus € 20,00 voor lesboek
Mw. A. (Annelies) Mosterdijk
Boek: Basisboek Powerpoint
Het is de bedoeling dat je je eigen laptop meeneemt waarop al een versie van Powerpoint (onderdeel van MS Office) geïnstalleerd staat. We hebben 1 leen-laptop. Indien nodig, even laten weten.

Voor meer informatie klik hier.